Fargeeksperiment


Etter å ha sett et inspirerende Craftsy-kurs av Joen Wolfrom ("Color Play for quilters"), fikk jeg lyst til å eksperimentere mer med farger. Jeg prøvde å finne så rene mange farger som mulig i stofflageret mitt, og sette dem sammen med hver sin komplementærfarge etter fargesirkelen. Det var ikke lett å finne helt rene farger! Mange av fargene i stoffene er blandet med svart og/eller hvit, og dermed ikke helt rene. Men jeg fant noen som kom så nær som mulig. Jeg laget 12 enkle blokker a 5 1/2'' x 5 1/2''  og satte dem sammen til en liten løper. Toppen er ferdig, og nå gjenstår bare quiltingen!

Interessant er å se fargeforløpet. Nedenfor ser du utgangspunktet. I midten av kvadratene går det fra grønt (øverst til venstre) videre til gult, oransje, rødt og til sist magenta. Så går det motsatt vei i kvadratenes rammer: Fra grønt (nederst til høyre) videre til turkis og blått, rødfiolett og lilla til slutt.

I løperen øverst er rekkefølgen snudd litt om, slik at det skal gi bedre variasjon og balanse. Det er morsomt og avslappende å eksperimentere med disse helt enkle blokkene!


Deutsch: Ein Farbenexperiment mit Komplementärfarben. Dies wird ein Läufer!

Kommentarer

 1. Artig prosjekt! Ser at blokkene syes hver sin vei etter hvert som du syr. Det var smart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er praktisk å sy blokkene sammen slik, både pga av utseende, og fordi det blir best i forhold til hvordan sømmene møtes ;)

   Slett
 2. Ah! For noen fantastiske farger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempeflott! Jeg har sydd et veggteppe med et slikt mønster i forskjellige silkestoff... må se om jeg finner den.. Happy Quilting!

   Slett
  2. Takk! Ja, det er en anvendelig blokk :)

   Slett
 3. Farger er så gøy! Og dette ble så grafisk lekkert! En gladløper som fikk meg til å smile :) Takk for inspirasjonen - igjen - min venn <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :) Dette er en gladløper, helt enig :D
   Klem

   Slett

Legg inn en kommentar

Om du har problemer med å kommentere, kan du prøve å logge inn på din egen blogg først, og så komme tilbake hit igjen :)

Populære innlegg